Reducere valoare norma de hrana

Notul despre acordarea acestui drept
Avatar utilizator
un_jandarm
Mesaje: 611
Membru din: 01 Ian 1970, 02:33

Reducere valoare norma de hrana

Mesaj de un_jandarm »

Citesc stirile si nu imi vine sa cred... Pt cca 600 salariati din Administratia Prezidentiala si Guvern au crescut salariile cu cca 70%.


In vremea asta salariul a cca 50 000 militari a ramas la nivelul din 2009 iar Norma de hrana este de fapt la aceeasi valoare din 2010.


Unde este indexarea cu inflatia reala?


http://www.nasul.tv/militarul-care-le-da-o-palma-guvernantilor-mesaj-usturator-postat-pe-facebook-ne-ati-luat-banii-de-hrana-dar-v-ati-majorat-salariile-sunteti-la-limita-prapastiei-gunoaie-ordinare/


Un  militar român a avut o ieșire de-a dreptul tăioasă la adresa guvernanților care au făcut o marea nedreptate militarilor români, din puctul său de vedere. Portalulvoceatransilvaniei.ro a prezentat mesajul postat pe facebook de militar care s-a enervat terbil deoarece guvernul a decis să le majoreze salariile demnitarilor, dar în același timp au tăiat o parte din norma de hrană a acestora.


Militarul s-a declarat teribil deranjat de recentele măriri de salarii ale celor care lucrează la Guvern și președinție pe care îi consideră niște jegoși care își bat joc de militari. Militarul spune că politicienii se află pe buza prăpastiei și că limita răbdării militarilor români a fost deja atinsă.


Mai jos vezi mesajul complet al soldatului de pe facebook, așa cum a fost prezentat de cotitianul mai sus menționat:”Ne-au luat 62 de lei din norma de hrană, la 50.000 de militari înseamnă 3.100.000 de lei, si – au votat majorări de salarii cu până la 70% , ei sunt aproximativ 600 de angajați ai guvernului și președinției, adică 5000 lei pentru fiecare jegos în plus la salariu. Nu o să mai rezistam mult să privim indiferenți. Depășiți orice limită. Nu vă dați seama dar sunteți la limita prăpastiei. Gunoaie ordinare ce sunteți”Postarea militarului român a fost distribuită deja de aproape 1000 de persoane ceea ce arată că foarte mulți români sunt de acord cu spusele acestuia. De regulă astfel de ieșiri sunt foarte dur sancționate deArmata Română care nu acceptă în nici un fel ca militarii să se implice în politică sau să exprime păreri referitoare la politicieni în spațiul public.

Adevărul este ca apa rece, face rău la dinții stricați - Nicolae Iorga

Avatar utilizator
jandaru
Mesaje: 125
Membru din: 01 Ian 1970, 02:33

Reducere valoare norma de hrana

Mesaj de jandaru »

 14.08.2015, la sediul M.A.I., au fost prezentate principiile care vor sta la baza anexei specifice familiei ocupaționale apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.


Astfel, plaja salarială a veniturilor nete se dorește să fie încadrată la un raport de 1 la 3, pentru toate categoriile de polițiști.


Mai mult, se dorește stabilirea unui criteriu specific de salarizare și anume, salariul de grad care să aibă în vedere o sumă cuprinsă între 50-100 lei pentru fiecare grad.


O altă certitudine este că toate sporurile, indemnizațiile și majorările existente, se vor menține și pentru viitor.


Ca elemenete de noutate, se dorește stabilirea unor ajutoare pentru ieșirea la pensie, dar care să se raporteze la vechimea în sistem și nu la vârstă. În plus, se dorește introducerea în proiectul de lege a unei sume egale cu până la 6 salarii minime brute pe economie pentru efectuarea concediului de odihnă. Acest aspect ar reprezenta o îndreptare a unei discriminări care s-a făcut prin introducerea criteriului contractului individual de muncă în legea actuală care reglementează acordarea voucherelor de vacanță.


Pentru agenții de poliție s-a eliminat discriminarea privind acordarea unui spor de studii superioare, astfel că de la 01.01.2016 se dorește crearea a două grile de salarizare pentru agenții cu studii medii și pentru cei cu studii superioare, indiferent de instituția de învățământ superior absolvită.


Totodată, trebuie menționat că aplicarea noii legi a salarizării se va efectua etapizat, până în 2018.


Anexa care va conține toate aceste reglementări urmează să fie însușită de către vicepremierul pentru siguranță națională, ministru al afacerilor interne, Gabriel Oprea, iar mai apoi Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, în calitate de inițiator, va avea ultimul cuvânt de spus.


Ne punem speranța că guvernanții vor înțelege nemuțumirea actulă a agenților de poliție, care s-au săturat de discriminări și de diferențe injuste, în privința salarizării în comparație cu ofițerii de polițieAvatar utilizator
alexandru233
Mesaje: 4
Membru din: 01 Ian 1970, 02:33

Reducere valoare norma de hrana

Mesaj de alexandru233 »

Demersuri ale vicepremierului Gabriel Oprea pentru creșterea normei de hrană a militarilor și polițiștilor

Ca urmare a demersurilor viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, norma de hrană destinată militarilor şi poliţiştilor va creşte începând cu luna octombrie a acestui an.

Astfel, norma de hrană pentru militari şi poliţişti va creşte de la 25 lei/zi, la 32 de lei/zi, iar pentru personalul civil din domeniul securităţii naţionale de la 19 lei/zi, la 25 de lei/zi.

Demersul de recalculare a normei de hrană a fost realizat de către specialiştii din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, conform prevederilor legale.

Menţionăm că Ordonanţa de Urgenţă 26 din iunie 2015, iniţiată de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, şi aprobată de Guvernul României, a eliminat interdicţia de recalculare şi punere în plată a normei de hrană pentru angajaţii sistemului de securitate naţională.

imprimanta.png

Postat la ora 13:37, miercuri, 02 septembrie 2015
Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne


http://www.comunicare.mai.gov.ro/stiri.php?subaction=showfull&id=1441190240&archive=&start_from=&ucat=9&

Avatar utilizator
un_jandarm
Mesaje: 611
Membru din: 01 Ian 1970, 02:33

Reducere valoare norma de hrana

Mesaj de un_jandarm »

Nu va entuziasmati!


Cresterea Normei de hrana se face numai dupa indicii de inflatie furnizati de Instit, National de Statistica. In aceasta perioada au fost cresteri economice si nu au baza legala pt a creste valoarea Normei de hrana.

Adevărul este ca apa rece, face rău la dinții stricați - Nicolae Iorga

Avatar utilizator
kysvaly
Mesaje: 17
Membru din: 01 Ian 1970, 02:33

Reducere valoare norma de hrana

Mesaj de kysvaly »

Mengele, noi ne meritam soarta, suntem foarte pesimisti, negativisti si nu credem niciodata nimic, punem mereu raul inainte. Daca Oprea anuntat ca s.a aprobat marirea, ce tot balivernezi tu pe aici cu INS.ul?


Ahgfghhvvcfghuh bh hh hb. Hhvv.  Jhc.  Jh huhh


Avatar utilizator
dongo
Mesaje: 32
Membru din: 01 Ian 1970, 02:33

Reducere valoare norma de hrana

Mesaj de dongo »

Asa este, numai pesimisti.


Scrie răspuns

Înapoi la “Norma de hrana”