Si dvs puteti ajunge in aceasi situatie !

Probleme legislative, probleme salariale şi cariera jandarmului
Scrie răspuns
Dorin
Mesaje: 5
Membru din: 30 Noi 2019, 16:29

Si dvs puteti ajunge in aceasi situatie !

Mesaj de Dorin »

SITUATIE FAPTICA


Subsemnatul am incheiat cu jandarmeria contractul individual de munca nr…. 18.04.1999 pt. functia de jandarm cu contract intemeiat pe prevederile codului muncii cu respectarea legilor speciale .

La data de 01.09.2000 angajatorul mi-a impus sa predau echipamentul de lucru, legitimatia de serviciu precum si armamentul din dotare pe motivul ca urmeaza sa imi fie desfacut contractul de munca ,intrucat am fost declarat ca necorespunzator profesional .

Din acel moment subsemnatul nu am mai avut acces la locul de munca ,angajatorul neacordandu-mi nici macar dreptul la preaviz, sau alte drepturi de care as fi beneficiat conform legii .

In anul ….2006 am solicitat angajatorului eliberarea unei adeverinte de vechime,iar conform mentiunilor din aceasta, angajatorul mi-a desfacut contractul de munca pe motive de necorespundere profesionala in baza unui act administrativ intern(ordin de comandant) ,care conform raspunsului nr…din luna 12.2019. este un document clasificat si nu imi poate fi pus la dispozitie.

Deasemenea, protrivit aceluiasi raspuns emis de angajator in luna 12.2019 cu privire la decizia de concediere si acest document este clasificat .

Inainte de-a formula raspunsul , angajatorul mi-a raspuns verbal prin intermediul unei comvorbiri telefonice ca Decizia de Concediere nu a fost emisa niciodata si ca desfacerea contractului de munca s-a facut in baza ordinului de comandant.

Am facut plangere prealabila in baza legii 554/2004 contencios si am solicitat reexaminarea petitiei si comunicarea deciziei de concediere.

Este adevarat ca vreau sa dezgrop mortii, insa este dreptul meu sa am in mana acea nenorocita de decizie de concediere ca sa aflu si eu detaliat motivele de fapt si de drept care au stat la baza concedierii .

Apreciez ca concedierea s-a dat cu incalcarea codului muncii si incalcarea dreptului meu la aparare si la munca eludand prevederile legale care impunea angajatorului sa-mi ofere un alt loc de munca corespunzator sau sa-mi ofere salarii compensatorii.

Este bizar ca dupa 20 ani inca nu s-a nascut dreptul de-a contesta concedierea odata ce nu mi-a fost comunicata decizia.....nici macar nu si-a produs efectele.

Strategia mea ar fi sa merg mai intai pe contencios si sa oblig angajatorul sa-mi comunice decizia...ca sa o pot contesta.

Dvs . ce strategie imi propuneti

Unii mi-au spus sa comunic prin intermediul unui birou de executor demisia si daca refuza inregistrarea acesteia sa sesizez ITM-UL

Ps: mai suntem vreo 400 de asemenea cazuri... va aduceti aminte ?

Scrie răspuns

Înapoi la “Legislaţie”