MAI va reangaja personalul disponibilizat în perioada 2008 — 2013

Scrie răspuns
ironman
Site Admin
Mesaje: 162
Membru din: 06 Feb 2016, 18:39

MAI va reangaja personalul disponibilizat în perioada 2008 — 2013

Mesaj de ironman »

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență care permite angajarea unui număr suplimentar de polițiști/jandarmi, în condițiile în care există un deficit de personal în sistem, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Noua reglementare permite angajări "pe baza unor mecanisme bine conturate", inclusiv "reangajarea celor care au părăsit sistemul în perioada 2008 — 2013, când au fost disponibilizări numeroase".

"Oamenii aceia pot reveni în sistem pe baza unui concurs, pentru că deja au pregătirea necesară și pot fi reîncadrați. De asemenea, se poate să se accelereze mecanismul prin care agenții/subofiterii pot deveni ofițeri, pe baza unui concurs, pentru că mulți dintre agenții/subofiteri sunt deja cu studii superioare", a explicat reprezentantul guvernului.

Măsurile vin ca urmare a deficitului de personal pe care îl înregistrează M.A.I., "cauzat de ieșirile din sistem din ultimii ani și de noua lege a pensiilor pentru personalul militar care a favorizat anumite pensionări anticipate".

Scrie răspuns

Înapoi la “Posturi vacante de subofiter”