Propuneri modificare Proiect Lege Salarizare 2016

Probleme legislative, probleme salariale şi cariera jandarmului
Scrie răspuns
Avatar utilizator
un_jandarm
Mesaje: 611
Membru din: 01 Ian 1970, 02:33

Propuneri modificare Proiect Lege Salarizare 2016

Mesaj de un_jandarm » 18 Aug 2015, 07:13
 14.08.2015, la sediul M.A.I., au fost prezentate principiile care vor sta la baza anexei specifice familiei ocupaționale apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.


Astfel, plaja salarială a veniturilor nete se dorește să fie încadrată la un raport de 1 la 3, pentru toate categoriile de polițiști.


Mai mult, se dorește stabilirea unui criteriu specific de salarizare și anume, salariul de grad care să aibă în vedere o sumă cuprinsă între 50-100 lei pentru fiecare grad.


O altă certitudine este că toate sporurile, indemnizațiile și majorările existente, se vor menține și pentru viitor.


Ca elemenete de noutate, se dorește stabilirea unor ajutoare pentru ieșirea la pensie, dar care să se raporteze la vechimea în sistem și nu la vârstă.


În plus, se dorește introducerea în proiectul de lege a unei sume egale cu până la 6 salarii minime brute pe economie pentru efectuarea concediului de odihnă. Acest aspect ar reprezenta o îndreptare a unei discriminări care s-a făcut prin introducerea criteriului contractului individual de muncă în legea actuală care reglementează acordarea voucherelor de vacanță.


Pentru agenții de poliție s-a eliminat discriminarea privind acordarea unui spor de studii superioare, astfel că de la 01.01.2016 se dorește crearea a două grile de salarizare (doar???) pentru agenții cu studii medii și pentru cei cu studii superioare, indiferent de instituția de învățământ superior absolvită.


Totodată, trebuie menționat că aplicarea noii legi a salarizării se va efectua etapizat, până în 2018.


Anexa care va conține toate aceste reglementări urmează să fie însușită de către vicepremierul pentru siguranță națională, ministru al afacerilor interne, Gabriel Oprea, iar mai apoi Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, în calitate de inițiator, va avea ultimul cuvânt de spus.


Ne punem speranța că guvernanții vor înțelege nemuțumirea actulă a agenților de poliție, care s-au săturat de discriminări și de diferențe injuste, în privința salarizării în comparație cu ofițerii de poliție


Adevărul este ca apa rece, face rău la dinții stricați - Nicolae Iorga

Avatar utilizator
alexandru233
Mesaje: 4
Membru din: 01 Ian 1970, 02:33

Propuneri modificare Proiect Lege Salarizare 2016

Mesaj de alexandru233 » 18 Aug 2015, 11:00

Doar pentru politie sau ne include si pe noi ?


Avatar utilizator
ppescu
Mesaje: 61
Membru din: 01 Ian 1970, 02:33

Propuneri modificare Proiect Lege Salarizare 2016

Mesaj de ppescu » 18 Aug 2015, 12:11

"" anexei specifice familiei ocupaționale apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.""


asta inseamna toti din categoria de mai sus.....asa ar fi corect....mai ales ca in LPM au fost si ei inclusi chiar daca nu au treaba cu militaria...vom vedea....


Astazi, 14 august, la sedinta de la sediul MAI, reprezentantii ministerului au prezentat organizatiilor sindicale Anexa la proiectul legii salarizării, discutată de toate structurile din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională cu reprezentantii Ministerului Muncii.


Față de varianta inițială, în care agenții de poliție aveau salarii de funcții mai mici decât militarii, acum sunt la același nivel, care a fost crescut, la fel cum și plaja cerută pentru evoluția în carieră a acestui corp profesional a fost mărită la 1350 lei intre functia de debutant si functia cea mai mare pentru agentii de politie (la salariile funcției de bază).


De asemenea, toate functiile specifice ofiterilor au fost modificate fata de varianta initiala.


.


În principiu, solicitările SNPPC se regăsesc în modificările proiectului, iar creșteri salariale vor avea loc etapizat, începând cu 2016. O variantă de lucru avansată este ca legea de salarizare să se aplice din 2016, dar, întrucât bugetul nu este sustenabil la nivel național pentru a acoperi 100% salarizarea bugetarilor după această lege, s-a menționat că există dezbateri la Ministerul Finanțelor în sensul de a se aplica un procent din salariul funcției de bază (a fost avansată cifra de 60% pentru anul 2016), urmând ca acest procent să crească anual.


Conform prevederilor din lege, nicio persoana nu va inregistra vreo diminuare a drepturilor salariale , in raport cu cele avute in luna decembrie 2015.


http://www.snppc.ro/stire.php?id=397&ocid=enhfpS1RL2


Scrie răspuns

Înapoi la “Legislaţie”